Chat with us, powered by LiveChat
01/8877-628

5 savjeta u borbi protiv suhe i osjetljive kože

 

Možeš li osjetiti miris proljeća u zraku? Kucanjem proljeća na vrata žudimo za svjetlom i spremni smo provesti vrijeme vani gdje se priroda budi i sve polako počinje cvjetati. Zvuči idilično, zar ne?

Međutim, za neke od nas postoji druga strana medalje. Cvjetanjem biljaka u prirodi znači i pojavu polena te ostalih alergena u zraku što znači da alergeni dospiju svugdje; u našoj kosi, očima, na koži, odjeći i na našim kućnim ljubimcima. Najbolja prevencija svrabeža kože je biti podalje od alergena iako svi mi znamo da je to skoro nemoguće.

 

Stoga smo prikupili 5 savjeta kako držati sve to pod kontrolom, najbolje što je moguće.

 

1.) Većina nas ne može dočekati izaći van. Provjeriti razinu peludi u zraku prije izlaska van kuće. Mnoge prognoze pružaju obavezne informacije. Imajte na umu da je razina peludi povećana u zoru i sumrak. Ako možete izbjeći rizične dijelove dana, pokušajte to i učiniti.

2.) Ostavite svoju obuću i jaknu kraj vrata.Perite svoju odjeću, šalove češće tako da se ne bi zadržali neki od alergena. U ovo vrijeme posebno obratite pažnju na pranje vaše krevetnine jednom tjedno radi prevencije zadržavanja čestica prašine i drugih alergena koji vam mogu uzrokovati neugodnosti čak i dok spavate. Postoji razni niz prekrivača za krevetninu. Imate li kućnog ljubimca koji voli provoditi vrijeme vani? Učestalo četkanje njihovog krzna je obavezno radi micanja peludi koja ostaje u njihovom krznu te ih donose unutar životnog prostora.

3.) Jedi zdravo! Kada proljeće stigne ljudsko tijelo i koža je prirodno spremna za detoksikaciju organizma od zime. Dodajte puno zelenog povrća u vaša jela i ne ustručavajte se dodati i svježe biljke kao peršin, metvicu i koprivu. Hidratizirajte vaše tijelo kako bi toksini što prije napustili vaše tijelo.

4.) Pijte čaj! Zašto ne probate koprivu i crveni čaj. Čaj od koprive je preporučen kao dio detoksikacije i pripomaže ljudima koji pate od peludne groznice i ekcema radi antihistamina i antiupalnih sposobnosti. Crveni čaj, osim umirujućeg učinka i ne sadržavanja kofeina može ublažiti svrab, ekcema i akni radi alfahidroksilne kiseline, što je pogodno za vašu kožu.

5.) Držati se svoje njegujuće rutine. Očisti svoje lice nakon dolaska u životni prostor tako da vas alergeni ne nadražuju. Koristite Salcura BIOSKIN DERMA SERUM za vaše lice ako vas svrbi ili je crveno. Radi se o praktičnom pakiranju koje je uvijek možete imati pri ruci u vašoj torbici ili pretincu u vašem autu. Odlično je za smirivanje vaših nadraženih očnih kapaka i nosa. Za one koji pate od svraba po cijelo tijelu imamo naš najprodavaniji proizvod BIOSKIN DERMA SPREJ ili za naše najdraže malene BIOSKIN JUNIOR SPREJ. Pošpircajte određeno mjesto i spremni ste za polazak – bez svrbeža (nadraženosti).