Chat with us, powered by LiveChat
01/8877-628

Vučji trn – Što je to vučji trn?

Što je to Vučji Trn?

Vučji Trn (Hippophae rhamnoides) jedan je od naših ključnih sastojaka.

Bodljikava je listopadna biljka umjerenih područja od Europe do Azijskih zemalja. Plod, žuta ili narančasta bobica, je tražen zbog njihovih jakih fizioloških djelovanja. Ulje dobiveno od ploda je to što daje boju našim mnogim proizvodima.

Vučji trn

Što Vučji Trn čini tako posebnim? 

Vučji trn je bogat s ključnim vitaminima, nutrijentima i masnim kiselinama (uljima):

VITAMINI

Plodovi Vučjeg trna sadrže 25 puta više vitamina C od jedne naranče (produkcija kolagena i održavanja te pomaže kao potenti antioksidans). Također sadrži Vitamin E (potpomaže u redukciji slobodnih radikala te starenja) i Vitamin K (potpomaže tijelu da zaliječi rane i masnice).

NUTRIJENTI

Ključni elementi su KALCIJ (ako postoji manjak kalcija u koži, ne dolazi do regeneracije novih kožnih stanica rezultirajući suhu te ispucalu kožu), ŽELJEZO (dati će vašoj koži zdravi sjaj te pripomoću u zalječenju rana), KALIJ (ključan za kožu pomoću kojeg balansiramo elektrolite te unutarnje fluide koji pomažu u održavanju hidratizirane kože i izvana i iznutra)

MASNE KISELINE

Glavne nezasićene masne kiseline; PALMITOLEINSKA KISELINA (Omega 7), LINOLNA KISELINA (Omega 6), ALFA LINOLNA KISELINA (Omega 3) i OLEINSKA KISELINA (Omega 9), i sve podržavaju kožu na nekoliko načina – uklanja znakove suhe kože, čudnu kožu, smanjuje znakove crvenila i osjetljivost kože, povećava hidratizaciju i vidno jača kožu unatoč vanjskim utjecajima i šteti.

 

Zdravstvena dobit Vučjeg trna je beskonačna i stoga ga volimo koristiti u našim proizvodima. Njegov uspjeh u potpomaganju koži postao je šire poznat i mi smo ponosi što možemo reći da ga koristimo preko 10 godina.

[]