Chat with us, powered by LiveChat
01/8877-628

Kako njegovati problematičnu kožu tijekom ljeta?

Ljeto i sunčano vrijeme često u nama pobuđuju bolje raspoloženje, više smo motivirani, bezbrižniji smo te volimo provoditi vrijeme vani sunčajući se i osvježiti se u moru ili bazenima. Međutim sunce i ljetne aktivnosti donose i drugu stranu priče.

Upoznati smo s činjenicom da tijekom ljeta, koža lica se obilno znoji, tanja je i osjetljivija zbog veće izloženosti suncu te to može pridonijeti nastanku osim opeklina od sunca, razne iritacije i crvenilo kože, osipe na koži, dodatno mašćenje kože, te doprinijeti nastanku mitesera i akni.

 

Zbog svega navedenog ljeti je koži potrebno posvetiti malo više brige kako bi ostala lijepa, zdrava i hidratizirana i tijekom najviših temperatura. Sve što je potrebno je par promjena dnevne rutine te vam u nastavku teksta donosimo par savjeta koji će vam pomoći da ostanete zdravi, sigurni i bezbrižni.

 

1. Dubinski hranite i hidratizirajte kožu! Jako sunce ljeti vam izvlači vlažnost iz kožu te ju morska sol i klor u bazenima dodatno isušuju što pogoduje nastanku crvenila, iritacija i perutanja kože. Hranjiva krema Bioskin Zeoderm vam uvelike može pomoći u njezi kože i njenoj dubinskoj hidratizaciji te nikako nemojte zaboraviti na vaše najmlađe kojima je također potrebna njega i zaštita s Bioskin Junior linijom za njegu kože . Osim vanjske njege kože bitno je doskočiti problemu nedostatka vlažnosti i iznutra.

Ispijanje vode može pomoći, kao i unošenje hrane bogate vodom kao što su lubenica i krastavci. Iznutra stanice našeg površinom najvećeg organa hranimo prvenstveno unošenjem velike količine vode koja ju hrani i pomaže u očuvanju starih stanica i rastu novih.

 

2.Koristite kremu za sunčanje! Sunce ubrzava starenje kože i čini je beživotnom i suhom no osim izgleda trebamo koristiti kreme s faktorom i zbog našeg zdravlja. Štetne UV zrake nas mogu uhvatiti čak i prilikom kratke šetnje do javnog prijevoza ili auta. Ako imate osjetljivu kožu i svijetlu put ili puno madeža koristite SPF 50+, a ako imate tamniju kožu SPF 20 do 30 bit će dovoljan. Za nanošenje kreme potrebno je par minuta u danu, a zaštita protiv štetnih UV zraka traje cijeli dan.

 

3.Vodite računa o čistoći lica! Tijekom ljeta lice nam se dodatno znoji i masti što nam začepljuje pore te pogoduje nastanku mitesera, prištića i akni. Što češće perite lice s Antic Gelom za čišćenje kako biste odstranili znoj, ostatke šminke i ostale nečistoće s lica. Gel sprječava začepljenje pora i time nastanak mitesera,akni i prištića. Ako nemate mogućnost oprati lice uvijek u torbi sa sobom možete nositi Antiac Vlažne maramice koje vas mogu spasiti u kriznim situacijama kako bi vaše lice uvijek bilo čisto i njegovano.

 

4.Osvježavajte lice umirujućim hidratantnim sprejem! Lice tijekom vrućih dana i sunčanih dana, kada ste u pokretu i znojite se, možete često poprskati umirujućim sprejem za lice na biljnoj bazi Bioskin Derma Sprejom, što će pomoći koži da se prirodno rashladi i umanjiti crvenilo i iritaciju kože te alergijske reakcije i osipe koji su česti u ljetnim danima. Ako imate problematičnu mladenačku kožu sklonu aknama i miteserima pošpricajte ju s Antiac Sprejom kako biste spriječili njihov nastanak.

 

Posvetite malo više vremena i njege tijekom ljeta i Vaša koža će vam biti zahvalna!

[]